Túlélőt talált a szolnoki kutyakiképző kutyája a romok alatt

Megosztás

Solka, Kröpfl Erzsébet vezetésével egy élő személyt jelzett a romok alatt – közölte a Kutyák Határok Nélkül Facebook-csoport.A HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi csoport mentőcsapata már több, romok alatt rekedt személyt mentett ki és jelenleg is dolgoznak a csapat tagjai a katasztrófa helyszínén. 

A szolnoki kutyakiképző, Kröpfl Erzsébet is ennek a csapatnak a tagja.

Közben a katasztrófavédelem közölte, hogy egy 16 ezer négyzetméteres kárterületen egyszerre három helyszínen, folyamatosan, a nap huszonnégy órájában dolgozik a magyar tűzoltókból álló HUNOR mentőcsapat. Az éjszaka több túlélőt sikerült a romok alól kimenteniük, így összesen tizenkét túlélőt találtak meg és emeltek ki a romok alól. A mentés során hét ember holttestét is kiemelték.Csak a magyar csapat dolgozik a nap huszonnégy órájában, a többi mentőcsapat éjszakára leáll. A magyar tűzoltók nyolc óránként váltják egymást, hiszen a munka nemcsak fizikailag, pszichikailag is megterhelő.

Tizenhat szakemberrel megérkezett Törökországba a TEK speciális egysége is. A kilenc egészségügyi és a hét alpintechnikai és műszaki képességben jártas szakember a HUNOR mentőszervezettel közösen fog dolgozni.

A Baptista Szeretetszolgálat mentőcsapata eddig már két túlélőt, egy 22 éves fiút, majd egy ugyancsak 22 éves nőt emelt ki Antakyában, ebben a szír határ mellett lévő, súlyos katasztrófát elszenvedett több százezres városban a romok közül!

Mint ismert, megyénkből jászberényi és zagyvarékasi szakemberek is részt vesznek a mentésben.

Kapcsolódó cikkek